Wil jij je taken graag uitbreiden met eenvoudige werkzaamheden rondom de persoonlijke verzorging van cliënten? Volg dan de bijscholing Ondersteuning Thuis waar je leert om cliënten nog beter te ondersteunen bij het thuiswonen.
Op deze pagina vertellen we je:
Tijdens de bijscholing Ondersteuning Thuis werk je aan zowel jouw beroeps- als persoonlijke ontwikkeling. De focus van de bijscholing ligt op taken waarmee jij de cliënt, betrokkenen of collega’s vraaggericht ondersteunt bij het huishouden, persoonlijke verzorging en activiteiten uit het dagelijks leven.
Onderwerpen die aan bod komen in de module zijn:
De module Ondersteuning Thuis duurt ongeveer 12 weken. Je hebt één keer per twee weken een dagdeel les. Deze lessen worden afwisselend op locatie en digitaal gegeven. Gedurende de bijscholing is de inschatting dat je 4 uur per week besteedt aan zelfstudie. Daarnaast is er minimaal 40 uur aan beroepsoriëntatie nodig. Dat betekent dat je tijdens de opleiding ervaring op doet in de praktijk. Meestal doe je dat bij jouw werkgever en loop je mee met een collega die de taken uit de bijscholing uitvoert.
De module wordt afgesloten met twee praktijkexamens: 1.Wonen & Huishouden en 2. Persoonlijke zorg en activiteiten uit het dagelijks leven. Deze examens vinden plaats op jouw stage- of werkpraktijk en worden beoordeeld door een onafhankelijke beoordelaar vanuit jouw eigen instelling.
Deze bijscholing richt zich op de huishoudelijk medewerkers en vrijwilligers die toe zijn aan een volgende uitdaging. Klinkt dat als iets voor jou? Als student leer je meer over taken rondom persoonlijke verzorging en hoe je cliënten goed kunt ondersteunen bij huishoudelijke taken.
Je sluit deze module af met praktijkexamens. Haal je een voldoende? Dan ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Dit resultaat wordt opgenomen in het diplomaregister. Met het certificaat kun je vrijstellingen krijgen bij de opleiding Helpende Zorg en Welzijn.
De startdata en locaties worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.
De bijscholing Ondersteuning Thuis maakt het makkelijker om de opleiding Helpende Zorg en Welzijn te volgen. Je zal delen van de theorie en bepaalde handelingen herkennen en kan dankzij vrijstellingen nog sneller de opleiding afronden.
Bekijk alle bijscholingen