Helpende Zorg en Welzijn worden?

Kom verder in de zorg en meld je aan voor de verkorte mbo-opleiding Helpende Zorg & Welzijn bij Educared.

Op deze pagina vertellen we je:

  • Hoe jij zelf je opleiding inricht
  • Welke verantwoordelijkheden je krijgt
  • Wat je leert tijdens de opleiding
  • De toelatingseisen en wanneer je kan starten

De opleiding waar jij de regie hebt

Wij geloven dat jij heel goed zelf kan bepalen wat, hoe, wanneer en op welk tempo je wilt leren. Samen met de leercoach bepaal je jouw eigen leerroute, zodat werken, leren en privé in evenwicht zijn. Ook kijk je samen naar jouw opgedane kennis, vaardigheden en ervaringen. Op die manier volg jij een opleiding, zoals jij dat wilt en kan.

Onderwijs dat met jou meebeweegt

Ben je al voldoende bekwaam in Nederlands of Rekenen? Wie weet heb je recht op een vrijstelling. Ben je klaar voor een examen? Kies zelf een datum wanneer jij kunt, bij ons hoef je niet lang te wachten. Op verschillende manieren is studeren bij Educared flexibel.

Mbo verpleegkundige

‘Je bent nooit te oud om te leren’ – Aleksandra Bouter-Bejm

Aleksandra (53) van Tzorg: onbekend met de Nederlandse taal en zonder enige ervaring in de gezondheidszorg vertrok ze van Polen naar Nederland. Bij Educared volgde ze de opleiding Helpende Zorg & Welzijn en heeft inmiddels haar diploma behaald. Ze vertelt over haar ervaringen tijdens de opleiding en hoe ze de nieuwe kennis toepast in haar werk.

 

Lees het verhaal van Aleksandra

Opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Krijg meer verantwoordelijkheden

Je krijgt als Helpende Zorg & Welzijn een divers takenpakket. Zo heb je administratieve taken en ondersteun je bij voorraadbeheer. Ook richt je ruimtes in en ben je een aanspreekpunt voor gasten. Het is bovendien belangrijk dat je volgens de richtlijnen werkt van onder andere hygiëne, gedrag, veiligheid, kwaliteitszorg en Arbo.

Als Helpende Zorg & Welzijn ondersteun je cliënten in het huishouden, bij het wonen of verblijf. Denk hierbij aan persoonlijke verzorging, beweging, voeding en welbevinden, waarbij je sociale en plezierige activiteiten kiest die aansluiten bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt.

Wat je leert tijdens de opleiding

Zorgvakken
Je leert omgaan met zieke mensen, hoe je zorgt voor een goed huishouden en voor de persoonlijke verzorging van de cliënt. Denk aan wassen, aan- en uitkleden en de uiterlijke verzorging. Ook leer je organiseren en plannen, want je gaat van alles regelen. Alles wat je leert, pas je zoveel mogelijk toe op je stage- of werkplek. Hierdoor ben je direct met je vak bezig.

Algemene vakken
De algemene vakken Nederlands, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap oefen je vooral thuis en bij Educared, behalve als je hier direct examen in wilt doen of een vrijstelling kan krijgen.

De lessen en begeleiding wordt gegeven door een van onze leercoaches.

Helpende Zorg en Welzijn

Dit was een webinar voor Buurtzorg met enkele specifieke kenmerken. Grotendeels komt de informatie overeen met de huidige opleiding.

Over de opleiding

De opleiding Helpende Zorg & Welzijn is een verkorte opleiding. Wij kijken namelijk naar de kennis, vaardigheden en ervaring die jij al hebt.

Studieduur: minimaal 6 maanden, exclusief vakanties
Lesdagen: elke twee weken, afwisselend digitaal en fysiek
Aantal studenten per klas: minimaal 15
Zelfstudie: 7 uur per week

Bekijk de voorlichtingsvideo over de opleiding.

Toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de opleiding als je 23 jaar of ouder bent én één van deze diploma’s bezit:

-vmbo-diploma (tl, gl, kl, bl);
-entree-diploma of een AKA-diploma (zorg)
-mbo-diploma op niveau 1
-diploma lager beroepsonderwijs (lbo)
-diploma voorbereidend beroepsonderwijs (vbo)

Erkend diploma

Na afronding van de opleiding Helpende Zorg & Welzijn ontvang je een landelijk erkend mbo-diploma. De opleiding staat daarom ook in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO), waardoor je als Helpende overal aan de slag kan.

Startdata en locaties

De startdata en locaties neem hiervoor contact op met de studentenadministratie.

 

Wil je meer weten over de opleiding?
Bekijk de flyer



Download de flyer