Strategie: zet de juiste koers

Mis je als afdeling Leren & Ontwikkelen een gedragen en heldere koers op (werkplek)leren, zodat je op korte en lange termijn de juiste stappen zet als academie? Wil je dat werkplekleren een bijdrage gaat leveren aan de gestelde strategische en beleidsdoelstellingen?

Zorg dan voor duidelijke focus en goede afstemming, zodat jouw academie zich verder kan professionaliseren.
Wij helpen je bij:

Pak als academie de regie

Merk je steeds vaker dat je achter de feiten aanhobbelt? Niet vanwege onwil of onkunde, maar vanwege allerlei veranderingen die invloed hebben op de rol van de academie? 

Het uitplannen van zorgmedewerkers is niet zomaar meer mogelijk met de huidige arbeidskrapte. En die krapte sijpelt ook steeds vaker door op de L&O-afdelingen waardoor teams net niet op orde zijn. Hierdoor wordt het lastiger om goed in te spelen op vraagstukken die voortkomen uit bijvoorbeeld de zorgtransitie. 

Zet een gedragen koers uit, zodat de organisatie niet meer om je heen kan én wil. 

Visie op leren in de zorg

Nul-meting leerlandschap

Wil je meer overzicht en inzicht creëren in wat er al aan L&O-activiteiten liggen in de organisatie? Wil je dit vervolgens meer optimaliseren en prioriteren, zodat het nog beter aansluit op de visie en strategie van de academie en organisatie? 

De nul-meting brengt helder in kaart waar je nu staat als academie, waar je naar toe wilt én wat je daarvoor nodig hebt. Geen ellenlang rapport, maar een handzame meting waar concrete doelstellingen en acties uitkomen. Voor de korte en lange termijn. 

 

Ontdek de nul-meting

Thema's leerlandschap

Visie op leren vaststellen in de zorg

Visie op (werkplek)leren

Heb je een visie op (werkplek)leren die nog wat aanscherping nodig heeft of wil je werkplekleren veel meer centraal zetten, maar je weet nog niet hoe?

Met onze frisse en inspirerende blik zorgen wij dat de academie weet waarvoor die staat en waarom. Alleen met een gedragen strategie en visie weet je als academie hoe je op (toekomstige) leer- en ontwikkeluitdagingen moet reageren.  

Zorg samen voor die stip op de horizon.

 

Lees meer over visie opstellen

Ondersteuning en advies

Heb je een helder beeld van wat er moet gebeuren om de academie verder te professionaliseren, kan je echter brede kennis en expertise wel gebruiken om de juiste stappen te zetten? 

Geregeld sluiten wij bij L&O-teams aan om te ondersteunen en te adviseren. We staan niet aan de zijlijn, maar zien ons echt als onderdeel van het team. We helpen bij het bepalen van de koers, we voeren uit en signaleren mogelijke kansen of uitdagingen.

Lees meer over gerichte ondersteuning  

Academie leren en ontwikkelen vernieuwen

Vragen?
Neem contact op met Marc

Wil je een keer sparren over jullie koers als academie en hoe je hier handen en voeten aan geeft? Neem gerust eens contact op, dan laat ik met alle plezier zien hoe wij hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.

    06 41 75 01 72
  marcvanharten@educared.nl