Leeroplossingen volledig op maat

De zorg staat nooit stil, dus waarom zou de manier van leren dat wel doen?

Klassieke trainingen zijn vaak algemeen en houden geen rekening met de dagelijkse vraagstukken van zorgmedewerkers. Bovendien, wie heeft er tijd om van de werkplek weg te zijn? Daarom zeggen wij: leren moet anders, en wel nu. 

Maak kennis met onze (blended) leeroplossingen waar het vertrekpunt de werkplek is. Bij Educared 

  • Ontwikkelen we leeroplossingen op maat
  • Zorgen wij voor de implementatie 
  • Ondersteunen onze leercoaches bij de uitvoering

 

Kom in contact

 

Succesvolle leeroplossingen op de werkplek

Bij Educared geloven we in blended leren en vooral in werkplekleren. Waarom? Omdat leren het meest effectief is als het gebeurt waar het ertoe doet: op de werkplek.

Zo kun je direct nieuwe kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk.

Dat is niet alleen superhandig, maar zorgt ook voor betere resultaten. Plus, het is een stuk leuker en natuurlijker dan leren in een klaslokaal.

 

Ontdek de voordelen van leren op de werkplek

Slimme leeroplossingen zorg

Leerinterventie zorg

Anders kijken naar leeroplossingen

Welk thema we ook oppakken, denk aan Moeilijk en Onbegrepen Gedrag of een welkomstprogramma voor nieuwe medewerkers (onboarding), het vertrekpunt is altijd de werkplek van de zorgmedewerker. We halen op wat de behoefte is in de dagelijkse zorgpraktijk om vervolgens vanuit dát perspectief passende leervormen te ontwikkelen.

Vaak heeft dit een blended leervorm en stimuleren we leren met en van elkaar: formeel en informeel leren wisselen we graag zoveel mogelijk af.

 

Lees meer over blended learning

Leren, toepassen en borgen in de zorg

Meestal kiezen we voor een combinatie van leerinterventies die elkaar (soms) aanvullen en het leren op de werkplek faciliteren en/of stimuleren. Ons uitgangspunt daarbij is altijd dat de zorgmedewerker leert op het moment dat daar behoefte aan is, om het vervolgens direct in de praktijk toe te passen.

Leren, toepassen en borgen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Maak kennis met bijvoorbeeld educatieve video’s, e-learning of performance support die wij geregeld in zetten in een totale leeroplossing.

Borgen in de zorg

Leeroplossingen op de werkplek zorg

Maatwerk leeroplossingen: van A tot Z

Wat heeft een zorgmedewerker écht nodig om zijn werk goed te kunnen doen? Bij Educared duiken we diep in deze vraag. We ontwikkelen leeroplossingen die niet alleen kennis en vaardigheden vergroten, maar ook motivatie en plezier in het werk. Want tevreden en deskundige zorgmedewerkers maken het verschil.

Daarom ontwikkelen we niet alleen leeroplossingen en -programma’s, we voeren ook uit. Dit betekent dat we ook ondersteunen bij de implementatie en de inzet van eventuele leercoaches/trainers. Op die manier word je als academie volledig ontzorgd. 

  • Volledig op maat
    Iedere organisatie is uniek en dus ook onze leeroplossingen: van ontwikkeling tot uitvoering
  • Direct toepasbaar
    Met de werkplek als uitgangspunt, zorgen we dat nieuwe kennis van toepasbare waarde is.
  • Flexibel leren
    We bieden oplossingen die tijd overlaten voor wat écht telt: het verlenen van zorg.

 

De kracht zit in de combinatie van leren

In elk leertraject dat wij ontwikkelen, zorgen wij dat er een mix is van leerinterventies. De ene keer kan er een e-learning of een workshop ingezet worden om vooraf kennis op te doen in een ‘veilige’ oefenomgeving en op andere momenten zetten we microlearning in om zorgmedewerkers op de werkplek te ondersteunen.

Met elkaar bepalen we de behoefte én de context van het leervraagstuk en zetten we de juiste leerinterventies in, waarbij de focus altijd ligt op de dagelijkse werkplek:

 

Blended learning zorg

Vragen?
Neem contact op met Marc

Zin in een frisse blik?

Ben je klaar om de zorgteams naar een hoger niveau te tillen met slimme leeroplossingen? Wij zijn er voor je. Ontdek samen met ons hoe leren op de werkplek de zorgteams sterker, slimmer en tevredener kunnen maken. 

Heb je een thema waarvan jij denkt dat die op een andere manier moet worden aangevlogen? Neem vrijblijvend contact op met Marc en zet de eerste stap naar de toekomst van leren in de zorg. Want bij ons leer je niet zomaar, bij ons leer je slimmer!

    06 41 75 01 72
  marcvanharten@educared.nl