Erkende zorgopleidingen

Volwassen verdienen een specifieke aanpak rondom leren en ontwikkelen. Opgedane kennis, kunde en ervaring van medewerkers maakt dat je niet meer gestandaardiseerd kan opleiden.

Want waarom zou je zorgmedewerkers opleiden in wat zij al weten en kunnen?

Maak kennis met het flexibele onderwijs van Educared en speel als zorgorganisatie in op:

  • De aanwezige kennis en kunde van medewerker
  • De individuele leerbehoefte van de medewerkers
  • De dagelijkse werkpraktijk van de eigen organisatie

Opleiden naar behoefte

Als volwassene is een leertraject volgen naast je werk intensief. Daarom kijken wij verder dan de leerbehoefte. Zo kan de medewerker op allerlei momenten zelf bepalen wat, hoe, wanneer en op welk tempo hij of zij leert.

Door zoveel mogelijk de regie bij de medewerker te leggen, worden passende en logische keuzes gemaakt. Hierdoor blijven de uitvalcijfers laag bij Educared, omdat we aansluiten op wat medewerkers kunnen.

Zo nemen wij examens af op het moment dat de zorgmedewerker daar aan toe is. Voor de één is dat sneller in het leerplan, dan voor de ander. Want waarom zou je alle lessen rekenen gaan volgen als je hier al heel goed in bent?

Persoonlijke leercoach

Zorgmedewerkers die de opleiding volgen krijgen een persoonlijke leercoach toegewezen. Deze leercoach geeft les, begeleidt en kan, indien gewenst, ook aanwezig zijn op de werkplek van de studenten zelf.

De medewerker richt samen met de leercoach de eigen leerroute in, waar opgedane kennis, kunde en ervaringen centraal staan. Dat wordt ook hét startpunt van de leerroute.

Doordat onze leercoaches zelf ruime ervaring hebben in de zorg, weten zij precies waar medewerkers tegenaan lopen en hoe ze dit het beste kunnen oplossen. Of wat zij nog extra nodig hebben om nog vakbekwamer te zijn.

 

Maak kennis met onze leercoaches

Rijke leeromgeving met nadruk op de eigen werkplek

De medewerker ontwikkelt zich in een rijke leeromgeving waarin gebruik wordt gemaakt van online leren, leren op de werkplek en intensieve begeleiding van experts uit het werkveld. Bovendien ligt het zwaartepunt van de opleiding in de beroepspraktijk, zodat werken en leren zoveel mogelijk wordt gecombineerd.

‘Ik leer door te werken en ik werk waardoor ik veel leer.
Die combinatie is echt perfect’ – Mbo-Verpleegkundige Merel

Want op de werkplek liggen ontzettend veel kansen om medewerkers nog bewuster te maken van hun ontwikkeling én om het geleerde direct en logisch toe te passen.

 

Lees het interview met alumna Merel

Flexibele opleiden = op maat opleiden

Doordat wij een kleinschalig opleidingsinstituut zijn, bieden wij leertrajecten geheel op maat aan. Hierdoor is flexibel onderwijs heel goed in te richten, waardoor  medewerkers zelf bepalen:

  • Wat en wanneer ze willen leren: opstellen eigen leerplan + tijdspad
  • Hoe ze willen leren: keuzes maken uit verschillende leermiddelen en praktijkopdrachten
  • Wanneer ze klaar zijn voor het examen: flexibele examendata voor iedereen

 

Bekijk onze projecten van flexibel onderwijs

 

Erkend opleider

Educared is erkend opleider voor de zorg. Dit betekent dat we erkend zijn door het Ministerie van OCW. Hier zijn we trots op! Samen met onze onderwijskundigen en leercoaches werken we hard om onderwijs passend, leuk en zinvol te maken.

 

Bekijk ons opleidingsaanbod

 

Vragen?
Neem contact op met Luc

Ben je benieuwd naar hoe erkend opleiden anders georganiseerd kan worden, zodat medewerkers zich ontwikkelen in wat zij nodig hebben passend bij de dagelijkse werkpraktijk?

Neem vrijblijvend contact met me op, dan doen we een kop koffie. Laten we elkaars visie op (erkend) opleiden eens met elkaar delen.

    06 51 91 56 76
  lucwijnen@educared.nl