Herken je deze uitdaging: medewerkers naar het leerplatform krijgen en houden? De basis moet dan op orde zijn. Daarom is Buddie zo ontwikkeld dat elke klik die je maakt in het leerplatform zo logisch mogelijk en doeltreffend is. En dat moet ook wel, want zorgmedewerkers hebben het al druk genoeg. En beheerders net zo goed. Dan moet het niet onnodig ingewikkeld zijn.
Een LMS dat simpel is. Dat is Buddie.
Wat als medewerkers zelf invloed hebben op wat ze te zien krijgen op de startpagina? Dan speel je veel meer in op wat medewerkers op dat moment nodig hebben. Daarom heeft iedereen een eigen dashboard waarin we laten zien:
Als organisatie bepaal je zelf de opbouw van de startpagina, welke widgets je wilt hebben en waar ze komen te staan.
Wie wil niet direct antwoord hebben op een vraag? Buddie heeft daarom een geavanceerde zoekmachine die elk document of pagina razendsnel kan doorzoeken.
Buddie geeft tijdens het typen van een zoekwoord direct al een zoeksuggestie, zodat zoeken nog sneller gaat. Buddie prikkelt en nodigt de medewerker uit om breed te zoeken en zijn eigen leervorm te bepalen die past bij zijn eigen leerstijl, denk aan e-learning, video etc.
Goed zoeken is niet altijd eenvoudig. Met Buddie wel. Met handige filters bepalen medewerkers zelf hoe zij willen leren en komen ze nog makkelijker tot een zoekresultaat die voldoet aan de persoonlijke behoefte.
De medewerker kan zelf:
Soms zijn thema’s voor bepaalde zorgmedewerkers extra belangrijk. In dat geval is het prettig dat je daar snel naar toe kan gaan. Daarom kunnen zorgmedewerkers specifieke thema’s als favoriet kenmerken. Op de startpagina komt dan een sterretje te staan.
Ook worden dan relevante communitygroepen getoond die onder het voorkeursthema vallen. Op die manier prikkel je zorgmedewerkers om verder te kijken en te verdiepen.
Medewerkers hebben tijdens het werk vaak geen tijd om zich te verdiepen. Daar heeft Buddie een oplossing voor: content dat snel behapbaar en beschikbaar is voor medewerkers. Ook wel microlearning genoemd.
Ook leercontent binnen een leertraject kan eenvoudig worden opgezocht, waardoor de medewerker niet per se een heel leertraject hoeft te volgen om dat onderdeel te raadplegen.
Medewerkers hoeven nooit meer te zoeken naar de status van hun bekwaamheden of te wachten op een e-mail met de laatste status. Op de startpagina van Buddie en in het eigen portfolio zien medewerkers direct hoe de vlag ervoor staat. Dit wordt aangegeven met drie categorieën: verlopen – bijna verlopen en geldig.
In het persoonlijke portfolio zien medewerkers vervolgens hoe ze aan hun deskundigheidsbevordering kunnen werken, wat aansluit bij hun leerbehoeften. Lees er meer over bij deskundigheidsbevordering.
Niet iedereen voelt zich direct thuis in een nieuw systeem. De één is daar net wat meer digitaal vaardig in dan de ander. Dat begrijpen wij heel goed bij Buddie. Daarom start elke nieuwe gebruiker met een korte, digitale rondleiding. Vriendelijk, duidelijk en vooral: direct zelf aan de slag. Want door te doen, leer je.
Is het voor sommige medewerkers toch nog niet duidelijk? Ook dan biedt Buddie extra ondersteuning met informatiebolletjes met interactieve uitleg, zodat iedereen, op eigen tempo, moeiteloos zijn weg vindt.
We willen medewerkers na inloggen direct enthousiasmeren om aan de slag te gaan in Buddie. Om dit te bereiken, kun je direct op zoek naar leeritems met de slimme zoekfunctie of zoeken op je favoriete thema. Je ontvangt direct aanbevolen leeritems die voor jou interessant zijn, bijvoorbeeld op basis van jouw functie of afdeling.
De startpagina is ingericht aan de hand van verschillende widgets, bijvoorbeeld met betrekking tot ‘mijn deskundigheden’, ‘mijn afspraken’ en ‘laatst bekeken’. Zo zie je direct aan welke deskundigheden je aandacht moet besteden als medewerker. Als organisatie kun je zélf bepalen hoe de startpagina wordt ingericht zodat het naadloos aansluit bij de behoeften van de zorgmedewerker.
De catalogus is op dusdanige wijze ingericht dat een medewerker enerzijds heel gericht op zoek kan naar iets specifieks en anderzijds geïnspireerd kan worden om ergens mee aan de slag te gaan.
Naast het zoeken kan er concreet gefilterd worden, onder andere op tijdsbesteding (snel iets weten of langer leren), thema (onderwerp), type (video, e-learning, document, protocol, leertraject, bijeenkomst ect.) en tags. Daarnaast kan een medewerker de bibliotheek sorteren op trending, relevantie, nieuwste, tijdsduur, best beoordeeld en alfabetisch.
Ervan uitgaande dat deze externen niet bekend zijn in het HR-systeem, kunnen zij handmatig aan Buddie toegevoegd worden met behulp van lokale accounts. Vervolgens kunnen zij aan een doelgroep worden gekoppeld waarmee je content wel of juist niet inzichtelijk maakt voor deze specifieke doelgroep. Als zorgorganisatie kun je er aanvullend voor kiezen om deze externen wel extra rechten te geven, zoals bijvoorbeeld het recht op inzage in rapportages en het noteren van presentie/absentie op bijeenkomsten.
Om ervoor te zorgen dat het een herkenbaar platform is voor de medewerkers van een organisatie, wordt de huisstijl van de zorgorganisatie geïntegreerd in de inrichting. Buddie wordt ingericht, onder andere met behulp van het logo, de kleuren en de slogan van de zorgorganisatie.
Buddie is volledig responsive / schaalbaar ingericht. Dit zorgt ervoor dat Buddie zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee je Buddie gebruikt, zoals een mobiel, desktop, tablet en laptop
In Buddie kunnen medewerkers eenvoudig zelf content toevoegen door e-learnings, video’s, bijeenkomsten, documenten en een toets aan elkaar te koppelen. Echter, we bieden geen volledige auteurstool om hele e-learnings mee te bouwen.
Wanneer je meer complexere e-learnings zelf wilt ontwikkelen, adviseren wij om te kijken naar een externe authoring tool, los van het platform dat jullie aanschaffen. Er zijn namelijk relatief goedkope opties beschikbaar op de markt waarbij je oneindig veel mogelijkheden hebt om eenvoudige en meer geavanceerde e-learnings te bouwen. Onze ervaring is dat deze tools altijd uitgebreider en beter zijn dan authoring tools die onderdeel zijn van welk leerplatform dan ook.
Een ander groot voordeel van een externe authoring tool, is dat je zelf altijd eigenaar blijft van de content die je maakt. Ongeacht bij welke partij je het LMS afneemt. Wij werken zelf veel met Articulate 360 en hebben hier goede ervaringen mee. In dit pakket zijn zowel Rise (eenvoudige, responsive modules) als Storyline (geavanceerde modules) inclusief. Als we in co-creatie ontwikkelen, kunnen we voor het bouwen gebruikmaken van onze licentie.
Buddie kent een duidelijke en overzichtelijke startpagina van waaruit je naar iedere pagina binnen het LMS kunt navigeren. De gebruikersomgeving is overzichtelijk en intuïtief ingericht; Door zorgprofessionals te betrekken bij de ontwikkeling van Buddie hebben we duidelijke input gekregen wat er in Buddie terug moet komen voor de zorgmedewerker: weinig clicks om te komen waar je moet zijn, toegankelijk, een slimme zoekfunctie, snel en vooral ook eenvoudig in beheer. Daarnaast hebben we een slimme chatbot voor beheerders, waardoor zij ook altijd kennis over het LMS binnen handbereik hebben.
De medewerker wordt na de eerste keer inloggen uitgebreid meegenomen door Buddie aan de hand van een digitale infotour. Deze is ook altijd opnieuw aan te roepen. De medewerker wordt er tijdens de infotour op gewezen dat hij/zij favorieten, voorkeursthema’s en groepen kan toevoegen. Op basis hiervan worden de verschillende pagina’s in Buddie aangepast a.d.h.v. de voorkeuren van de medewerker.
Naast het integreren van een onboarding in Buddie hebben we bij Educared ontzettend veel ervaring met het opzetten van volledige onboardingsprocessen bij zorgorganisaties. Hier denken we graag eens met jullie over mee en over welk deel in het LMS kan plaatsvinden.
Medewerkers kunnen ieder content-item beoordelen door het aantal sterren te noteren en eventueel ook een beoordeling achter te laten. Het is daarnaast mogelijk om via de zoekfunctie de content te sorteren op beoordeling (oplopend of aflopend).