Aan de slag met Buddie

Zorgen voor een vlekkeloze implementatie

Het implementeren van een nieuw leerplatform wordt vaak als spannend ervaren, want welke data wil je overzetten en wie moet je allemaal intern betrekken? Maar die zorgen zijn niet nodig, want wij helpen je om alles in goede banen te leiden. Van implementeren worden wij juist blij.

Implementeren zonder zorg. Dat is Buddie.

Ondersteuning bij elke stap

Bij de implementatie van Buddie sta je er niet alleen voor. We zorgen voor een vaste structuur en duidelijke aanspreekpunten, zodat je precies weet hoe en wat er moet gebeuren.

Vaste projectleider
Je krijgt een vast aanspreekpunt gedurende het hele traject die de voortgang bewaakt, afstemt met alle betrokkenen en zorgt voor het behalen van deadlines. Uiteraard kan je altijd bij diegene terecht voor vragen, uitdagingen of strategisch meedenken.

Implementatiedeskundigen
Onze implementatiespecialisten denken mee over de inrichting van Buddie, passend bij jullie organisatie, werkprocessen en visie op leren. Dit is altijd een collega met een onderwijskundige achtergrond, zodat de inhoud klopt én werkt in de praktijk.

Samen aan de slag

Met elkaar bepalen we wanneer we van start gaan en wanneer de live-gang gepland staat. Zo maken we het samen haalbaar en realistisch. 
De implementatie bestaat uit drie fasen:

  • Voorbereiding: afspraken maken en inhoudelijke keuzes maken voor de inrichting van Buddie
  • Inrichting & testfase: daadwerkelijk inrichten van Buddie op basis van de gemaakte keuzes, data overzetten, koppelingen maken en testen. 
  • Lancering & Support: ondersteunen in de lancering, evalueren en vooruitkijken en het support samen inrichten.   
NB. Mocht je extra (onderwijskundige) ondersteuning nodig hebben, dan kan dat altijd. Dan bieden we een extra steuntje in de rug bij bijvoorbeeld het formuleren van beleid rondom bekwaam en bevoegd of om het proces met alle interne stakeholders tijdens de implementatie goed te begeleiden.

Een slimme aanpak op migratie

Zie je op tegen de migratie? Dat is nergens voor nodig, want we trekken samen met jouw team op. Met handige formats als planning, takenlijsten, checklijsten etc. en een duidelijk plan van aanpak, gaan we het proces met elkaar stap voor stap door.

Meer weten over hoe het implementatietraject eruit ziet? Check hier onze infographic met uitleg per fase.
Het aangegeven tijdsbestek is een indicatie. Met elkaar maken we haalbare afspraken.

 

Eigen projectteam tot je beschikking

Na livegang blijven wij natuurlijk betrokken en hebben we regelmatig contact. Vaak zijn er altijd nog losse eindjes die aan elkaar geknoopt moeten worden. Ook dan staat team Buddie voor je klaar.

Met je eigen aanspreekpunt weet je precies met wie je contact hebt als je een vraag stelt. Dat maakt schakelen een stuk sneller en persoonlijker, want we weten precies hoe het in jouw organisatie werkt en wat de beste oplossing is.

Met elkaar maken we afspraken over de verdere ondersteuning en hoe support het beste bij jullie ingezet kan worden.

Lancering van het platform

De live-gang van een nieuw leerplatform laat je niet zomaar aan je voorbij gaan. Het is het moment om medewerkers mee te nemen in de nieuwe werkwijze. Dit doen we vaak op een ludieke of spectaculaire wijze, zodat iedereen op de hoogte is.

Samen met jouw team denken we hier graag met je mee. Indien nodig voeren we ook uit. Dat kan van serieus tot iets ludieks.

Je krijgt immers maar één kans om een eerste indruk te maken.

Blended leertraject voor beheerders

Het is altijd even wennen een nieuw leerplatform, hoe eenvoudig Buddie ook is. Team Buddie leert beheerders stap voor stap te werken met het leerplatform, zodat alle functionaliteiten slim worden gebruikt.

Dit doen wij met: 

  • Fysieke trainingen waarbij je direct aan de slag gaat met actuele opdrachten
  • Instructiekaarten: snel weten hoe iets werkt 
  • Online leertraject: terugvallen op online leercontent 
  • Chatbot: stel je vraag aan de chatbot en krijg direct antwoord
  • FAQ: de meest gestelde vragen, handig voor jou op een rijtje gezet 

En natuurlijk staat het projectteam van Buddie persoonlijk voor je klaar, want soms is iemand spreken net zo prettig. 

Veelgestelde vragen over de implementatie

  • Hoe integreert Buddie met het bestaande applicatielandschap van onze zorgorganisatie?

    Buddie sluit moeiteloos aan op jullie HR-systeem (zoals AFAS, Visma, SDB), zodat medewerkers, teams en functies automatisch worden geïmporteerd, bijgewerkt of afgemeld. Daarnaast is er een SSO-koppeling mogelijk voor veilig en eenvoudig inloggen. En via een BI-koppeling kunnen het eigen dashboards gevoed worden met realtime leerdata uit Buddie. Zo wordt Buddie écht onderdeel van jullie digitale ecosysteem.

  • Kunnen Vilans protocollen worden geïntegreerd in Buddie?

    Ja, het integreren van de Vilans protocollen maakt standaard deel uit van onze implementatie; hierdoor worden de Vilans protocollen direct in Buddie weergegeven en zijn ze direct te benaderen door de medewerker.

  • Door middel van welke techniek kan content worden geïntegreerd?

    Content wordt geïntegreerd door middel van een LTI-koppeling (standaardonderdeel van de implementatie). Daarnaast is het mogelijk om d.m.v. SCORM content te integreren.

  • Heeft het leerplatform Buddie een ISO certificering?

    Ja, we zijn ISO 27001 gecertificeerd.

  • Welke doorlooptijd hanteren jullie voor het implementatietraject?

    Onze ervaring leert dat we Buddie gedegen kunnen implementeren in drie tot vier maanden.

  • Hoe gaan jullie om met maatwerkvragen?

    Wij ontwikkelen geen maatwerk specifiek voor een enkele zorgorganisatie. Echter hebben we wel jullie input nodig om onze ontwikkelagenda/roadmap te vullen waarbij jullie uitgebreid kunnen meedenken in de toepassing. Bij voldoende draagvlak vanuit Educared en met name onze klanten worden prioriteiten aan de doorontwikkelingen gegeven; zodra een ontwikkeling klaar is, wordt deze voor alle klanten beschikbaar gesteld. Voordeel voor de klant is dat wij de doorontwikkeling zelf bekostigen. Voordeel voor ons is dat we hierdoor het platform breed in de zorg in kunnen zetten en zorgorganisaties zo van elkaar kunnen profiteren.

  • Op welke wijze ondersteunen jullie bij de livegang en in de cruciale maanden daarna? En welke kosten zijn hieraan verbonden?

    Op de dag van livegang zijn we fysiek aanwezig. Voorafgaand aan de livegang maken we gezamenlijk een plan over hoe we het platform willen lanceren, wie daarbij betrokken moeten worden en hoe we ervoor zorgen dat sleutelfiguren in de organisatie ook getraind worden in het nieuwe systeem. In de cruciale maanden na livegang blijven wij ondersteunen, daar waar nodig en gewenst. Dit kan zijn door fysiek aanwezig te zijn, vragenuurtjes in te lassen of door materialen te ontwikkelen die jullie kunnen gebruiken na livegang. Hiervoor brengen wij geen aanvullende kosten in rekening. Bij Buddie is de ondersteuning drie maanden na livegang van Buddie standaard onderdeel van onze dienstverlening.

  • Wie zijn er vaak betrokken bij de implementatie?

    Wij adviseren om de volgende rollen een plek te geven in het projectteam.
    -Applicatiebeheerder voor de functionele inrichting inrichting.
    -Opleidingsadviseur voor advisering over inhoud en contentbeheer.
    -Projectleider.
    -ICT voor het realiseren van koppelingen.
    -Communicatie voor het bepalen van de huisstijl en communicatie uitingen.
    -Management voor het creëren van draagvlak.
    -Afgevaardigden vanuit verschillende disciplines voor het testen.

  • Welke data wordt er gemigreerd naar Buddie?

    Educared heeft veel ervaring met het proces omtrent datamigratie en begeleidt organisaties uitgebreid om dit proces succesvol te laten verlopen. We adviseren organisaties in welke data gemigreerd dient te worden. Aan de hand van een uitdraai van jullie data en het invulformat van Buddie helpen we jullie stapsgewijs op weg met de invulling. Dit format zal eerst geïmporteerd worden op de acceptatieomgeving, zodat we goed kunnen testen. Na deze tests en meerdere steekproeven kunnen we zonder consequenties aanpassingen blijven doen. Net zo lang tot de organisatie tevreden is over het resultaat. Na een officieel akkoord van de organisatie wordt de data op de productieomgeving geïmporteerd. Indien het oude LMS nog tijdelijk actief is tijdens de implementatie/livegang van Buddie zullen we dit proces nog een tweede keer doorlopen om ervoor te zorgen dat alle data vanuit het oude LMS goed geïmporteerd is. Hier maken we op tijd goede afspraken over.

  • Hoe worden beheerders van het platform getraind?

    Als beheerder van Buddie hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Tijdens de implementatie volg je twee fysieke trainingssessies waarin we samen aan de slag gaan met jullie inrichting, wensen en vragen. Geen saaie uitleg, maar echt praktisch aan de slag.

    Daarnaast kun je altijd terecht in het blended leertraject ‘Werken met Buddie’, een handige mix van video’s, uitleg en stappenplannen waar je snel iets terugvindt. Heb je een korte vraag tussendoor? Dan staat de BuddieBot voor je klaar met direct antwoord.

    En natuurlijk: je kunt ons altijd bellen, appen, mailen of live spreken. We helpen graag.

  • Zit er ook een testfase in de implementatie?

    Ja, voordat Buddie live gaat, testen we Buddie op basis van toekomstige praktijksituaties met een testgroep die bestaat uit medewerkers en leidinggevenden. Hoe ervaart een medewerker bijvoorbeeld het proces van inschrijving voor een fysieke training? Of hoe ervaart een leidinggevende het samenstellen van een specifieke rapportage? We willen zeker weten dat het platform naar wens is ingericht en we een goede eerste indruk achterlaten bij de medewerkers. Een goede testfase draagt hieraan bij.

Vragen?
Neem contact op met Jop

Meer weten over ons leerplatform? Stuur me gerust een berichtje, dan laat ik je graag kennis maken met Buddie en hoe ons team jouw organisatie kan ondersteunen bij vraagstukken rondom leren en ontwikkelen.

    06 47 57 49 54
  jopverploegen@educared.nl