LIVE Event: Geef de werkplek een podium

Het is tijd om anders naar leren en ontwikkelen te kijken, want het piept en het kraakt in de zorg. Zorgmedewerkers kampen met een (te) hoge werkdruk door personeelstekorten en veeleisende roosters. Bovendien wordt de zorg steeds complexer waardoor medewerkers in rap tempo nieuwe kennis en vaardigheden moeten opdoen.

Maar wanneer moeten zorgmedewerkers zich professioneel ontwikkelen? Waar halen ze de tijd en/of energie vandaan? Hoe ga je als afdeling om met tijd, inzet en kosten? Tijd om anders te denken én te doen! Verken de kansen van werkplekleren samen met 150 L&O’ers en HRM’ers uit de VVT & GHZ.


Met sprekers en interactieve sessies als:

  • Prestatiegericht leren in actie: 70:20:10 uitgedaagd
  • Werkplekleren stimuleren bij medewerkers
  • De zorginstelling als ‘klaslokaal’
  • Creëer het ideale leerlandschap voor jouw organisatie
  • Een persoonlijke AI-assistent voor iedereen!

En uiteraard meer!

Sprekers geef de werkplek een podium


Donderdag 9 november | 12.00 – 17.00 uur | Metropool Enschede

 

Meld je direct aan

Keynote: Niek van den Adel

De dag wordt afgesloten door Niek van den Adel en hij neemt je mee in zijn verhaal over veerkracht, persoonlijke ontwikkeling en cultuur op de werkplek. Want werkplekleren stimuleren bij medewerkers, begint natuurlijk bij de persoonlijke motivatie van de medewerker zelf.

Maar hoe bevorder je leren terwijl zorgmedewerkers al zuchten onder de hoge werkdruk?

Niek van den Adel verzorgt de afsluitende keynote en weet altijd met zijn persoonlijke verhaal, passie en eigen veerkracht de zaal te inspireren op persoonlijk én op organisatieniveau.

Inspiratiesessie: Een persoonlijke AI-assistent voor iedereen!

Je ziet het overal: AI is hét gesprek van de dag. Het wordt gezien als de oplossing voor vele uitdagingen. Maar als HR- of Leerprofessional in de zorgsector vraag je je misschien af: “Wat kan AI concreet voor mij betekenen?”

Het antwoord vind je in deze workshop: “Voor iedere zorgprofessional een persoonlijke AI-assistent”. Dit is niet zomaar een trend. Het is een kans om zorgprofessionals echt te versterken, juist op de werkvloer. Een persoonlijke AI-assistent kan informatie sneller vinden, ondersteuning bieden bij het maken van zorgplannen en rapportages en fungeren als een coach. De persoonlijke AI-assistent begrijpt de CAO, kan vertalen en nog veel meer.

En wat betekent dat voor jou als HR- of leerprofessional? Het biedt de mogelijkheid om jezelf in het hart van het zorgproces te plaatsen met een tool die het werken van zorgprofessionals efficiënter, effectiever en plezieriger laat zijn. Met de persoonlijke AI-assistent ondersteun je het werken en leren op een manier die wij tot nu nog niet kennen. Interesse? Wij kijken ernaar uit je daar te zien!

Vivian Heijnen is co-founder van Tulser en Partners in AI.

Inspiratiesessie: Creëer het ideale leerlandschap voor jouw organisatie

In deze 45 minuten ga je aan de slag met het creëren van het leerlandschap van de toekomst. Het leerlandschap is het geheel aan middelen en interventies (formeel en informeel) die jouw organisatie beschikbaar stelt om medewerkers te ondersteunen in hun ontwikkelproces. We maken in deze 45 minuten een start met het in kaart brengen van jullie vertrekpositie en vanuit welke visie je het leerlandschap gaat vormen. Hoe het leerlandschap er nu uitziet en wat je stip op de horizon is. Dit werken we stap voor stap uit met papier en gekleurde stiften. Ben je niet bang voor creatie & kleur? Doe dan mee!

Het resultaat: een eerste blik op het huidige en gewenste leerlandschap (vanuit de werkplek) voor jouw organisatie. Hiermee kun je een eerste stap zetten, bijvoorbeeld deze plaat bespreken met je stakeholders om te komen tot één beeld van de toekomst.

Saskia Tiggelaar is opleidingskundige en eigenaar Social Learning Lab en is al 20 jaar werkzaam op het snijvlak van leren en technologie, waar haar werkgebied vooral binnen zorgorganisaties is gegroeid.

Inspiratiesessie: De zorginstelling als ‘klaslokaal’

Wat als je een erkende opleiding volgt op de plek waar je werkt? En niet alleen op de plek waar je werkt, maar zelfs tijdens je werk. Dus wat gebeurt er als je de boel omdraait: studenten niet meer naar een klaslokaal sturen om kennis op te doen, maar de dagelijkse werkplek als klaslokaal inzetten waar de praktijk de benodigde kennis bepaalt.

Maak o.a. kennis met zorginstelling Liberein waar zij-instromers de opleiding VIG in de derde leerweg volgen. In ongeveer 14 maanden doorlopen zij de gehele opleiding, waarbij de zorgteams worden ontzorgd in de begeleiding. De leercoach is namelijk fulltime aanwezig en heeft op de werk-leerplek tijd voor het uitzetten van opdrachten, het coachen op de werkplek, het aanleren van handelingen en het geven van feedback.

Hoe kijk je naar het speelveld van opleiden en naar het profiel van de leercoach? Luister naar de ervaringen en ontdek hoe je zorgteams ontlast en studenten in de praktijk laat leren en ervaren. 

Deze inspiratiesessie wordt gegeven door Luc Wijnen, Kim ter Groot en een werkbegeleider van Liberein.

Inspiratiesessie: Versterk prestatiegericht leren (70:20:10) met AI!

Ben jij klaar om het landschap van werkplekleren te transformeren? Sta jij open voor de innovatie van het werkplekleren met AI? Ben je geïnspireerd door AI en wil je dat leerprofessional prestatiegericht toepassen? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

3 academieversterkers met AI
Werkplekleren is door veel leerprofessionals omarmd. Dat is terecht, want met werkplekleren is het mogelijk meer businessimpact te realiseren. Toch is dit nog steeds een uitdaging en daarom gaan we in deze workshop in op 3 academieversterkers: AI-gedreven competentieontwikkeling, AI-gedreven ontwikkeling van performance support en AI-gedreven ontwikkeling van performance augmentation.

Het doel van deze workshop is om samen te bouwen aan een nieuw ecosysteem voor leren in organisaties. Een ecosysteem dat is gebaseerd op prestatiegericht leren met performance augmentation– volledig geïntegreerd in het werk. Dit is werkplekleren, maar niet zoals je het kent…

Jos Arets is auteur van diverse boeken (o.a. 70-20-10), artikelen en blogs over leren en ontwikkelen en co-founder van Tulser en Partners in AI.

Inspiratiesessie: Werkplekleren centraal zetten kan ook in kleine stapjes

Je hoeft niet eerst je hele visie op leren om te gooien om de eerste stappen te zetten rondom werkplekleren. Immers, werkplekleren bestaat al lang. Iedereen leert de hele dag. Alleen zijn we daar niet altijd van bewust.

In deze carrouselsessie laten we je proeven van allerlei praktijkvoorbeelden waarmee je op korte termijn de werkplek succesvol gaat benutten, zonder dat je daar eerste grote aanpassingen voor hoeft te doen in de organisatie.

Het enige wat we van je vragen is door met een nieuwe bril te kijken naar leren en ontwikkelen, niet meer standaard te denken in trainingen of cursussen, maar veel meer door de zorgmedewerker op één te zetten en die in de dagelijkse praktijk te ondersteunen.

Ontdek hoe verschillende zorgorganisaties op vernieuwde wijze zorggerelateerde thema’s aanvliegen. Na afloop ga jij zeker weten anders kijken naar het huidige leeraanbod en heb je volop creatieve ideeën om bepaalde leertrajecten anders te organiseren.

Keynote en dagvoorzitter – Marc van Harten

Marc van Harten is eigenaar en onderwijskundig adviseur bij Educared en adviseert zorgorganisaties in de care over leren en ontwikkelen. Zijn overtuiging is dat leren en ontwikkelen in de zorg veel effectiever en efficiënter georganiseerd kan worden. Met zijn visie op werkplekleren en pragmatische aanpak zet hij zorgorganisaties in beweging om de vertaalslag te maken naar meer informeel leren. Laat je inspireren door anders te kijken naar leren.

Marc heet je van harte welkom en neemt je als dagvoorzitter mee in de kansen die werkplekleren biedt.

Programma & locatie

Je wordt verwelkomd bij poppodium Metropool te Enschede. Een unieke locatie waar al jouw zintuigen worden geprikkeld
en waar we je een geweldige en inhoudelijke middag gaan bezorgen met muzikale intermezzo’s.

12.00 – 12.30 uur: Inloop met lunch
12.30 – 13:00 uur: Keynote Anders kijken naar leren door Marc van Harten
13.00 – 15.15 uur: Inspiratiesessies en muzikale intermezzo’s
15.15 – 16.00 uur: Keynote door Niek van den Adel
16.00 – 17.15 uur: Afsluiting en gezellige borrel met muziek

Poppodium Metropool ligt tegenover station Enschede en de dichtstbijzijnde parkeergarage ligt op slechts 3 minuten lopen.

Meld je snel aan: vol = vol

De eerste kaarten geven we weg aan onze relaties, maar wil je als niet-relatie van Educared ook het event bijwonen en ben je werkzaam binnen de VVT of GHZ en (mede)verantwoordelijk voor leren en ontwikkelen? Dan ben je van harte welkom!

Team Educared kijkt met plezier uit naar je komst.

 

Ga naar aanmeldformulier

 

Over Educared

Educared is er speciaal voor zorgorganisaties in de care. Met elkaar ontwikkelen we oplossingen die naadloos aansluiten op de behoeften en uitdagingen die spelen in de dagelijkse zorgpraktijk. Met als resultaat dat medewerkers op een laagdrempelige, praktische en efficiënte wijze leren óp de werkplek, met als neveneffect dat leren beheersbaar blijft voor de organisatie.

Educared ontwikkelt leeroplossingen op maat, faciliteert en stimuleert leren en ontwikkelen met leerplatform (LMS/LXP) Buddie en leidt medewerkers in de zorg op met erkende zorgopleidingen. Alles om de werkplek als krachtige leerplek in te zetten.

Meer weten? Kijk op www.educared.nl.

Ben je erbij?
Ontdek de kansen werkplekleren in de zorg



Ik meld me graag aan