Buddie gebruikt de werkplek als krachtige leerplek

Leren vindt steeds meer op de werkplek plaats. Een slim en interactief leerplatform (LMS/LXP) kan werkplekleren heel goed ondersteunen. Buddie doet dat. Buddie zorgt ervoor dat de medewerker op het juiste moment, de juiste informatie heeft. In welke leervorm dan ook.

Ontdek hoe Buddie werkplekleren stimuleert:

  • Persoonlijke intuïtieve startpagina
  • Slimme geavanceerde zoekfunctie
  • Snel iets weten met microlearning
  • Vinden en raadplegen van collega-experts
  • Ervaringen en kennis delen in communities
  • Delen van kennis door en voor medewerkers

Persoonlijke intuïtieve startpagina

Niet alleen de organisatie heeft invloed op wat de medewerker te zien krijgt op zijn startpagina, de medewerker heeft dat ook.

Hierdoor wordt de medewerker nieuwsgierig gemaakt doordat content op maat klaarstaat voor hem, voor het team of voor de gehele organisatie. In allerlei vormen: van webinar en e-learning tot een podcast en video.

Bovendien ziet de medewerker de laatste berichten van aangesloten communitygroepen en nieuw toegevoegd contentaanbod rondom zijn favoriete thema’s.

Slimme geavanceerde zoekfunctie

Buddie heeft een zeer geavanceerde zoekmachine die elk document of pagina razendsnel kan doorzoeken. Een vraag die op de werkplek ontstaat kan daardoor snel beantwoord worden.

Buddie geeft tijdens het typen van een zoekwoord direct al een zoeksuggestie. Vervolgens worden de resultaten overzichtelijk getoond. Je ziet direct hoeveel zoekresultaten er zijn rondom een term of thema, de tijdsduur van een item, welke collega’s kennisexpert zijn of in welke communitygroep hierover wordt gesproken.

Buddie prikkelt en nodigt de medewerker uit om breed te zoeken en zijn eigen leervorm te bepalen.

Snel iets weten met microlearning

Maak content snel beschikbaar en toegankelijk voor medewerkers door leertrajecten niet altijd als groot geheel, maar ook in kleine eenheden aan te bieden. Leerinterventies van maximaal 5 minuten doorlooptijd noemen we microlearning. Een heel effectieve en efficiënte leervorm om als medewerker snel antwoord te krijgen op een vraag die je in de werkpraktijk hebt.

Denk aan verpleegtechnische handelingen. Door snel een video of korte instructie door te nemen, ben je snel op de hoogte en kan je het direct toepassen in je werk.

Daarom heeft Buddie de zoekfunctionaliteit ‘Snel iets weten’, zodat Buddie meebeweegt met de behoefte van de medewerker.

Benut kennis en talenten van medewerkers

Faciliteer het delen van kennis met Buddie. Je leert namelijk samen met en van je collega’s en andere betrokkenen. Denk aan leidinggevenden, vrijwilligers én cliënten.

Deze kennis die aanwezig is bij elk individu is waardevol en de moeite waard om met elkaar te delen. Hierdoor profiteren alle collega’s, teams en de organisatie er ook van.

Buddie faciliteert kennisdeling met de volgende functionaliteiten:

Vinden en raadplegen van collega’s

In elke organisatie lopen medewerkers rond die kennisexpert zijn op een bepaald onderwerp. Alleen zijn die niet altijd overal zichtbaar, want kennisdeling tussen teams is niet even vanzelfsprekend. Maak daarom meer gebruik van alle kennis die aanwezig is.

Geef experts meer een gezicht en maak actief gebruik van hun talenten. Op die manier kunnen ook andere medewerkers profiteren van hun kennis en die inzetten op de werkplek.

Buddie faciliteert het opzetten van een collegiaal netwerk. Elke medewerker kan in zijn persoonlijk profiel thema’s aangeven waarin hij expert op is. Bovendien geeft hij zelf aan via welke communicatie hij te benaderen is.

Verspreiden, creëren en verbeteren van kennis met communities

Maak kennis levendig door medewerkers met elkaar te laten praten over een gezamenlijk (kennis) doel dat ze voor ogen hebben.

Door met elkaar te discussiëren, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen lossen ze gezamenlijk problemen op en ontstaat er innovatie. Bovendien leren medewerkers op een informele en laagdrempelige wijze.

De community is op allerlei manieren in te richten. Door medewerkers zelf en door de organisatie. Bovendien biedt een community boordevol informatie wat er op de werkplek leeft en kun je leervragen ook intern oplossen door eigen medewerkers in te zetten als expert en kennisbron.

Content delen door en voor collega’s

Waarom mag alleen de organisatie bepalen welke content in een leerplatform staat, terwijl er volop zorgprofessionals in zorgorganisaties rondlopen die uitstekend kunnen inschatten welke informatie waardevol is om te delen of in te zetten in de praktijk?

Laat medewerkers video’s, artikelen, ervaringen etc. delen met de rest van de organisatie. Door middel van populariteit en reviewbeoordeling wordt de kwaliteit van de content gerangschikt.

Hierdoor stimuleer je kennisdeling én maak je beschikbare kennis nog toegankelijker.

Vragen?
Neem contact op met Jop

Op zoek naar een innovatief leerplatform voor de zorg waar de persoonlijke behoefte echt centraal staat? Ik laat graag zien hoe Buddie op natuurlijke wijze de professionele ontwikkeling van de medewerker stimuleert op de werkplek.

–> Plan een kennismaking met demo

 

    06 47 57 49 54
  jopverploegen@educared.nl

Meer weten over het faciliteren van werkplekleren met een LMS?

Ontdek het in ons interactieve magazine




Aanvragen magazine